sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kirjoneulepipa


En ole ennen tehnytkään kirjoneulepipoa, joten piti sitten kokeilla sekin homma. Kuten varmaan muistanette, niin käsialani on turkasen tiukaa ja kirjoneuleet eivät ole ennen onnistuneet. Ahaa-elämys syntyi kun kokeilin KnitPron neliskanttisia puikkoja ja minulle avautui ihan uusi upea neulemaailma. Tosin kovin montaa kirjoneuletta en ole vielä ehtinyt tekemään, mutta tällä kertaa  syntyi pipo.



Malli Montreal Drops 142-5
Lanka Hjertegarn Ciao Trunte, Viking Nordlys
Puikot 3mm 80cm KnitPro neliskulmaiset pyöröpuikot

Sopivia neliskulmaisia sukkapuikkoja ei kässäpussistani löytynyt, mutta 80cm pyöröt olivat joutilaana. Niinpä tein pipon Magic Loop-tekniikalla, jolloin puikon pituudella ei ole merkitystä. Ihan ohjeen mukaan en pipoa tehnyt, vaan tein alkuun pykäläreunuksen tavan joustinneuleen sijaan. Kuvio on kuitenkin ihan ohjeen mukainen. Vähän säätämiseksi homma loppuvaiheessa meni pitkän puikon kanssa sählätessä, mutta sain kun sainkin pipon valmiiksi ja muuten sattuu sopimaan mainiosti uuteen toppapukuuni. Laitetaanpa vielä salamalla otettu kammotuskuva


Mukavaa sununtaipäivän jatkoa!

8 kommenttia:

  1. Kaunis kuvaa minustakin parhaiten tuota myssyä!

    VastaaPoista
  2. Näkyypä olevan yksimielisiä kommentoijia! ;) Minullakin nääs tuli pipoa katsoessa heti mieleen "kaunis, kaunis".

    VastaaPoista
  3. Kauniit värit. Siis oletko tuon neulonut vain kahdella värillä? Jos niin vois onnistua minultakin. Olen joskus nuorena kirjoneuleita tehnyt, aikaa lähes 40v. Olisi kivaa kokeilla taas nykylangoillakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipo on neulottu vain kahdella värillä. Toinen langoista (Nordlys) on liukuvärjättyä.

      Poista